Snart Helg: Johan Berggren

Om arrangementet

Med forgjengeren ”Lilyhamericana” etablerte låtskriveren seg som et av de mest interessante navnene på den norske musikkscenen. Albumet ble også nominert til årets beste album i countryklassen under Spellemannsprisen. På oppfølgeren ”Ei hytte foran loven” tar Berggren ytterligere et steg opp, og nå kommer han endelig til Ski!

Her er det pondus og autoritet i kombinasjon med en gedigen musikalitet og sterk låtskriving som gjør albumet til en usedvanlig sterk plate. Dette uavhengig om man bruker nasjonal-eller internasjonal målestokk.

Berggren tok i 2020 med seg bandet til Halden og spilte inn elleve låter på ei drøy uke i slutten av april. Alt er gjort live i Ole Evenruds’ studio og kun noen gitarspor er lagt på i ettertid. Samtlige låter er skrevet av Berggren foruten tittelsporet som han har skrevet med Vegard Hertzberg og ”Burde ha vært” som ble skrevet på et nachspiel på helgelandskysten sammen med Petter-Inge Pettersen.

 Videre har Berggren sneket med Stein Ove Bergs oversettelse av den eviggrønne ”Willin’”.

Berggren gjør norsk køntrimusikk. Nei, forresten –Berggren gjør køntri på sitt eget vis. Og synger på norsk. Visst forstår man at han har ei plate eller to av Merle Haggard og intuitivt har Berggren forstått køntriens sjel og hjerte. Han behersker det musikalske uttrykket og låtskriverkunsten fullt ut. 
Tekstene forteller oss om hverdagslige ting og ”vanlige” folk. Om deg og meg eller Tårnpetter. 

Nå tar han med seg et stjernelag av Trøgstinger til Rådhusteateret i Ski; Mats Raknerud på steelgitar og diverse, Christoffer Karlsrud Dahl på bass, Kristian Aadalen på trommer, og Ingvald Holmen på keys. Dette laget har en helt ellevill spilleglede så bare sikre seg billetter først som sist! 


"Johan Berggren er Lillehammers svar på Stein Torleif Bjella og Hellbillies." - DAGBLADET

STAVANGER AFTENBLAD
"Musikken er øst fra samme brønn som ga oss folk som Townes Van Zandt, Hank Thompson, Billy Joe Shaver, Merle Haggard, Guy Clark, Jerry Jeff Walker og andre amerikanere.”
 

 "...en upolert juvel. Det er et stykke countrymusikk med seriøs slagside mot hedonistisk rock’n’roll, som strutter av selvtillit og er skikkelig tøff i trynet"
- Mitt liv som Erik/Erik Valebrokk