Brageteatret: Psykt Blod

Om arrangementet

En ganske bråkete skoleklasse med ungdommer av ulik etnisk opprinnelse tvinges til å sette opp scener fra Schillers «Røverne».

Læreren finner en pistol hos en av elevene og bruker den til å tvinge igjennom sin undervisning. Etter hvert er det ikke Schiller som er viktig, men hennes behov for å tvinge klassen til å oppføre seg slik hun ønsker seg. Med makta kan hun kreve hva som helst.

I Brageteatrets oppsetning er scenografien designet som et klasserom, der publikum sitter langs veggene, tett på det som skjer.

Av: Nurkan Erpulat og Jens Hillje basert på Jean-Paul Lilienfelds film La Jornée de la Jupe

Med: Jhordan Nificent, Deniz Kaya, William Greni Arnø, Ina Svenningdal, Mohamad Aden Ali, Julian Karenga, Rona Molakheil, Mari Maurstad og Camilla Klaudiussen.

Psykt Blod er en kraftfull tekst om integrering, nasjonalitet, kultur og identitet. Den er skrevet to tyskere hvorav den ene har tyrkisk kulturbakgrunn. Da den kom skrev den seg rett inn i en diskusjon omkring integreringsspørsmål knyttet til den store tyrkiske minoriteten som finnes i mange store tyske byer. Men, også mer spesielt om hvordan en del første- og andregenerasjons innvandrerungdom lander i en skvis mellom to kulturer. Teksten angår alle land som tar imot flyktninger og innvandrere med annen kulturbakgrunn enn sin egen. Den har vært spilt i både Sverige og Danmark, men aldri før i Norge.

Regi: Even Torgan
Oversetter: Nelly Winterhalder 
Scenografi og kostyme: Karoline Sundsrud
Lysdesigner: Gard Gittlestad
Parykk/maske: Maria Zahl
Plakatfoto: Anne Valeur
Skuespillerfoto: Signe Fuglesteg Luksengard